English Swedish

Svenska fighters att hålla koll på i framtiden – lista & analys

Svensk MMA har tagit stora steg i världen de senaste åren. Alexander Gustafsson har fightats om titeln i Ultimate Fighting Championship tre gånger, men än så länge har vi inte haft en svensk som burit det åtråvärda bältet. Men det blir det förhoppningsvis ändring på. Den nya generationens fighters gör sitt intåg på den internationella scenen och det finns talang så det räcker och blir över.Sverige tidiga med att få ett UFC-event

Det är inte konstigt att Sverige var bland de första länderna utanför USA att få ett UFC-event, i en tid då det mest var Amerika som gällde för galor, med tanke på intresset som finns i vårt blågula land för sport. Idrott engagerar och antalet svenska utövare som har internationell karriär blir allt större.
UFC Stockholm 2019 är på intåg och på galan finns det en hel del svenska fighters att hålla tummarna för. Svenska superstjärnan Alexander Gustafsson är ett bra exempel, han möter amerikanen Anthony Smith som är rankad nummer fyra i världen just nu. Svensken är storfavorit att vinna, med odds på 1.30 på betting hos bet365. Vi har tagit tempen på nya, heta MMA-fighters från Sverige som det gäller att hålla koll på i framtiden.

GBG MMA leverar – Anton Turkalj har tre vinster på lika många försök

Anton Turkalj har tre vinster och inga förluster. Han representerar GBG MMA där Joakim Engberg är huvudcoach. Anton är rankad bland de sex bästa av nordiska fighters i viktklassen och spås en lysande framtid. Han tävlar i lätt tungvikt och har en giftig ground and pound som han bland annat stoppade Pislariu med i sin första professionella match.
Det sammansvetsade laget i GBG MMA tar markTeymurbröderna – från Thaiboxning till MMA

Södertäljebröderna David och Daniel Teymur har varit fruktade motståndare i thaiboxning under lång tid där de bland annat blivit svensk och nordisk mästare. De representerar Allstars Training Center i Stockholm. På senare tid har brödparet anpassat stilen till MMA. För David har det lett till fem segrar i rad och Daniel har löst ett facit med sex vunna matcher och en förlust. De fightas i lättvikt i UFC och är kända för att slå hårt och gå framåt.

Världsmästare i Muay Thai – Hamza Bougamza är farlig på fötterna

Hamza fightas också för Allstars men i bantamvikt. Han har gått tre matcher i MMA, bland annat på Rumble of the Kings. Han har förlorat en och vunnit två. Den senaste gick han i UAE Warriors den 3 maj 2019. Men det är inte där hans egentliga erfarenhet finns. Skåningen har flera världsmästartitlar i thaiboxning och har även tävlat om Europatiteln i samma sport.

Västerås Tobias ”Bad Intention” Harila är aktiv och har fem vinster på lite drygt ett år

Bad Intention tävlar för Västerås Fight Club och har fem knockouter och en submissionförlust på sina sex försök. Han har just nu tre vinster i rad. Tjugofemåringen kommer ursprungligen från Luleå och har radat upp sina matcher på lite över ett år. Han senaste matcher har gått i Fight Club Rush.

Oliver ”The Future” Enkamp bjuder på modern karate i Mixed Martial Arts

Oliver Enkamp är tjugosju år och kommer från Täby kyrkby i Stockholm. Han har sju vinster och två förluster som kommit i hans två framträdanden i UFC. Över hälften av hand vinster har kommit via submission. Han representerar Pancrase gym i Stokckholm, samma som Jörgen Kruth, Carlos Prada och Magnus Cedenblad. Han har varit med i det svenska landslaget i karate och har flera SM-guld i Sanshou i ryggsäcken.

/